Häggenäs Auto i Hörby

Häggenäs Auto i Hörby satsar på milövänlig solenergi. AlfaSolvind levererade och kopplade in 288 solpaneler, REC 290 W till en total effekt på 84 kW. De ska generera 80.000 kWh el under en år.

Eslöv, Flyinge och Rydsgård

Nya kunder: Gunnar Persson Trollenäs, Lennart Holm Flyinge och Sven-Bertil Persson Rydsgård

Flera nya kunder under hösten 2018

Nya lantbrukskunder under hösten 2018: Göran Lindén och Per Nilsson Staffanstorp, Uno och Znibban Törringer Arlöv, Johnny Nilsson Skurup samt Lars Olofsson Stora Uppåkra

Swedsafe AB i Höör

Öronproppstillverkaren Swedsafe i Höör producerar nu egen solel, ca 10.000 kWh/år med 40 paneler från REC.

85 000 watt på Ättarpsvägen

På en stor maskinhall på Ättarpsvägen i Staffanstorp ligger nu 300 paneler REC 290 W. De utgör tillsammans 85 kW och producerar ca 85.000 kWh per år. Panelerna styrs av optimerare från SolarEdge vilket gör att man har en fullständig övervakning på varje enskild panel.

Östra Herrestad på Österlen

Strax norr om Hammenhög i Östra Herrestad har Christine och Håkan Arvidsson nu fyllt hela maskinhalltaket med BenQ paneler. De ska ge 73.000 kWh per år!

Vacker villa vid Ringsjön

Leif och Eva har nu en snygg solcellsanläggning på sin villa vid Ringsjön. SolarEdge-optimerare på panelerna gör att de har extra bra koll på vad varje panel producerar. 66 stycken BenQ paneler är fördelade på två tak. De ska ge 18.000 kWh per år!

Ringar på vattnet i Staffanstorp

Ytterligare två gårdar i Alberta har nu solceller!

Bengt Jönsson i Kornheddinge

Bengt Jönsson i Kornheddinge kan nu se hur mängden egenproducerad solel ökar för varje dag. Under ett år ska ca 48.000 kWh genereras från hans 162 solpaneler. Varje panel har en toppeffekt på 300W och är tillverkade av AUO i Taiwan. Två växelriktare från Fronius på vardera 20 kW ser till att elen omformas till […]

Per Svensson i Sjöstorp

Per Svensson i Sjöstorp, Dalby valde Alfa Solvind i Skåne som leverantör och installatör av ett solcellsystem. 160 stycken REC Twin Peak paneler på 280 watt styck kommer producera cirka 45.000 kWh per år. Här monterade vi även överspänningsskydd på nätsidan samt en brandmansbrytare.

Första kunden i Torna Hällestad!

Den kloka familjen Inger Valeur och Håkan Wallander blev Alfa Solvinds första kund i Torna Hällestad! Deras solceller är svarta monokristallina BenQ-paneler. De ger 8.600 kWh miljövänlig el per år!

Klasaröds Gård i Blentarp

Tore Svensson föder upp kycklingar och gäss på Klasaröds Gård utanför Blentarp, en verksamhet som drar en hel del ström. Nu har han paneler på taket till maskinhallen som ska ge dem 22.000 kWh miljövänlig el varje år, i minst 30 år!

Tigo optimerar varje panel i Fuglie

En kund i Fuglie ville kunna övervaka och optimera varje panel så vi levererade Trina solar paneler med inbyggda optimerare från Tigo! Ett sådant system passar extra bra när man har skugga på panelerna t.ex från träd.  På bilden syns effekten på varje panel och att där är skugga på de nedre panelerna. Fördelen med […]

Sweden Antique ville ha mer!

Vår kund Sweden Antique utanför Helsingborg lade sin andra beställning av solceller hos oss!

Alfa Solvinds första leverans till Malmö stad!

Malmö stad bygger förskola i Bunkeflostrand och vi får göra vår första leverans av solceller till kommunen! Panelerna har integrerats med taket.

Hylteberga Gård Skurup

På Hylteberga Gård B&B kan gästerna njuta av en vackert renoverad skånsk lantgård från 1800-talet. Nu har gården utrustats med solceller som ger ca 23.000kWh per år.

Villa i Höör 38 paneler

I Höör ligger denna villa som med 38 paneler från BenQ på 275W tillsammans ger en effekt på 10kW. Under ett år bör ägarna få ca 10.000kWh el. Panelerna är monokristallina med både svart bakgrund och svart ram. Wi-fi kortet i Fronius växelriktaren gör att man kan se elproduktionen på datorn och smart-phonen.

Villa i Löddeköpinge 38 paneler

I fint söderläge ligger denna villa som med 38 paneler från BenQ på 275W tillsammans ger en effekt på 10kW. Under ett år bör ägarna få ca 10.000kWh el. Panelerna är monokristallina med både svart bakgrund och svart ram. Wi-fi kortet i Fronius växelriktaren gör att man kan se elproduktionen på datorn och smart-phonen.

Ett radhus i Malmö

Vombsjögatan i Malmö har nu fått solceller! Solpanelerna är REC Solars nya modell Twin Peak 265 Watt. Växelriktare från Fronius.

Södra Sandby Maskinstation

Södra Sandby Maskinstation  71kW, 260 paneler REC, 3 st växelriktare Fronius symo 20 kW

Sweden Antique AB i Rydebäck

Sweden Antique and decoration AB utanför Rydebäck säljer antika och retromöbler. De har byggnader med stora tak, ett av dem håller nu 120 paneler riktade åt söder, totalt 31kW.

HSB Skåne producerar egen solel i Lund

Alfa Solvind har haft nöjet att få leverera en komplett solelsanläggning till HSB Skånes kontor i Lund.  176 stycken paneler REC Solar från Singapore är nu monterade på taket och de har en gemensam effekt på 46kW.

Nöjd kund vill ha mer i Helsingborg

Kunden var nöjd med våra solceller på stalltaket, så ett halvt år senare fick det bli fler solceller, denna gång på logtaket.

25.000 kilowatt-timmar på ett år i Påarp !

92 REC paneler med sammanlagd effekt på 23kW installerades på Hans-Olov Nilssons logtak i Frillestad, Påarp (Helsingborg) sommaren 2013. De producerade de första 12 månaderna drygt 25.000kWh. Åk gärna dit och titta.

Solcellerna smittade av sig i Eslöv

Grannen  till en kund i Eslöv insåg snabbt hur bra det är med solceller och skaffade sig ett eget system, 51 paneler och 13kW.

Mellan Dalby och Lund

Sjunne Paulsson på Lilla Bjällerupsvägen har alltid varit nyfiken på att producera egen el, speciellt på sommaren när bevattningen av potatisen drar en hel del ström. Nu gläds Sjunne över egen solel som kommer ge ca 22.000kWh/år. Förutom att vara specialist på potatis har Sjunne också specialiserat sig på lantbruksresor och äger resebyrån Far Travels.

Villa i Hörby

Ulf och Mary har precis fått solpaneler på sitt villatak som vätter mot söder. En skorsten skuggar delar av panelerna, men genom att välja en Kostal-växelriktare med 3 oberoende MPP-trackers så kan skuggverkan minimeras.

Kommunhuset i Höör

Kommunen i Höör är en miljömedveten kommun och valde därför att införskaffa en solcellsanläggning på 39kW till sitt kommunhus. Den levererades av Alfa Solvind i Skåne AB.

Vårsol i Hörby

Nöjda montörer lägger sista solpanelen på garagetak utanför Hörby, i varm vårsol. 15kW kommer ge ca 15.000 kWh per år.

En gård i Helsingborg

På en jättevacker gård utanför Helsingborg har vi installerat 60 REC paneler på vardera 260W. De kommer alstra el för ca 15.000 kWh varje år. Växelriktaren är från SMA i Tyskland.